Milyen készségeket fejlesztenek a csendes könyvek? »
lovak, kecske, bika, tehén

Milyen készségeket fejlesztenek a csendes könyvek?

A csendes könyv előnyei és hatásai

A csendes könyv egy olyan szövetkönyv, amely interaktív és oktatási célú oldalakat tartalmaz, amelyekkel a gyerekek játszhatnak és tanulhatnak. A csendes könyv nem csak szórakoztató, hanem nagyon hasznos is a gyerekek számára, hiszen fejleszti a motoros, kognitív, érzelmi és szociális készségeiket, valamint erősíti a szülő-gyermek kapcsolatot. Ebben a cikkben elmondjuk, hogy a csendes könyvekkel való játék hogyan segíti a gyerekek fejlődését, és miért jobbak a hagyományos könyveknél.

A csendes könyv fejleszti a motoros készségeket

A motoros készségek azok a képességek, amelyek lehetővé teszik a testünk mozgatását és irányítását. A motoros készségek két csoportra oszthatók: nagymotoros és finommotoros készségek. A nagymotoros készségek a nagyobb izmokat érintik, mint például a láb, a kar, a hát vagy a nyak. A finommotoros készségek a kisebb izmokat érintik, mint például az ujjak, a csukló vagy a szem. A motoros készségek fontosak a mindennapi életben, hiszen segítenek a mozgásban, az írásban, az öltözködésben, az evésben vagy a játékban.

A csendes könyv fejleszti a gyerekek motoros készségeit, mert sokféle mozgást igényel a játék során. A gyerekeknek meg kell fogniuk, meg kell csípniük, meg kell húzniuk, meg kell nyomniuk, meg kell forgatniuk, össze kell illeszteniük vagy össze kell varrniuk a csendes könyv elemeit. Ezek a mozgások erősítik az ujjak, a kéz, a csukló és a kar izmait, valamint javítják a kéz-szem koordinációt, a térbeli érzékelést, a finommozgást és a kézügyességet.

munkagépes csendes könyv

A csendes könyv fejleszti a kognitív készségeket

A kognitív készségek azok a képességek, amelyek lehetővé teszik a gondolkodást, a tanulást, az emlékezést, a figyelmet, a megértést és a problémamegoldást. A kognitív készségek alapvetőek a gyerekek iskolai és életbeli sikeréhez, hiszen segítenek az információk feldolgozásában, az új ismeretek elsajátításában, a kreativitásban és a logikában.

A csendes könyv fejleszti a gyerekek kognitív készségeit, mert sokféle kihívást és feladatot tartalmaz a játék során. A gyerekeknek meg kell ismerniük, meg kell nevezniük, meg kell számolniuk, össze kell rendezniük, meg kell különböztetniük vagy meg kell oldaniuk a csendes könyv feladatait. Ezek a feladatok erősítik a memóriát, a figyelmet, a koncentrációt, a szókincset, a számolást, a sorrendet, a színeket, az alakokat, a méreteket, a mintákat, a kategóriákat, az ok-okozati összefüggéseket és a következtetést.

A csendes könyv fejleszti az érzelmi készségeket

Az érzelmi készségek azok a képességek, amelyek lehetővé teszik az érzelmek felismerését, kifejezését, megértését, kezelését és szabályozását. Az érzelmi készségek fontosak a gyerekek érzelmi és mentális egészségéhez, hiszen segítenek az önbizalomban, az önbecsülésben, az önismeretben, az empátiában és a stresszkezelésben.

A csendes könyv fejleszti a gyerekek érzelmi készségeit, mert sokféle érzelemmel találkozhatnak a játék során. A gyerekeknek rá kell érezniük, meg kell mutatniuk, meg kell beszélniük, meg kell osztaniuk a csendes könyv szereplőit egymással. Ezek az élmények erősítik az érzelmi intelligenciát, az érzelmi kifejezőképességet, az érzelmi megértést, az érzelmi kezelést és az érzelmi szabályozást.

érzelmek kifejezése matató könyv oldalon

A csendes könyv fejleszti a szociális készségeket

A szociális készségek azok a képességek, amelyek lehetővé teszik a másokkal való kommunikációt, együttműködést, kapcsolatot és konfliktusmegoldást. A szociális készségek fontosak a gyerekek társas és életbeli sikeréhez, hiszen segítenek a barátkozásban, a csapatmunkában, a közösségi érzésben, a toleranciában és a konfliktuskezelésben.

A csendes könyv fejleszti a gyerekek szociális készségeit, mert sokféle társas helyzetet teremt a játék során. A gyerekeknek meg kell hallgatniuk egymást a közös játék során, meg kell beszélniük, meg kell osztaniuk az elemeket, meg kell egyezniük egy-egy feladat végrehajtása során. Ezek a helyzetek erősítik a kommunikációs készséget, az együttműködési készséget, a kapcsolatteremtési készséget, a konfliktusmegoldási készséget és a társas érzékenységet.

csendeskönyv előnyei

A csendes könyv erősíti a szülő-gyermek kapcsolatot

A szülő-gyermek kapcsolat az a kötődés, amely a szülő és a gyermek között alakul ki, és amely befolyásolja a gyermek érzelmi, kognitív, szociális és fizikai fejlődését. A szülő-gyermek kapcsolat fontos a gyerekek boldogságához és biztonságához, hiszen segíti az önbizalmat, az önbecsülést, az önismeretet, az empátiát és a stresszkezelést.

A csendes könyv erősíti a szülő-gyermek kapcsolatot, mert lehetőséget ad arra, hogy a szülő és a gyermek közösen játsszanak, beszélgessenek, tanuljanak és felfedezzenek dolgokat. A csendes könyvvel való játék során a szülő és a gyermek megismerik egymás érdeklődését, gondolkodását, érzéseit és véleményét, valamint megosztják a saját tapasztalataikat, ötleteiket és fantáziáikat. A csendes könyvvel való játék során a szülő és a gyermek közelebb kerülnek egymáshoz, és megerősítik a szeretetüket, a bizalmukat, az elfogadásukat és a támogatásukat. A csendes könyv egy olyan játék, amely nem csak a gyerekeknek, hanem a szülőknek is örömet és boldogságot hoz.

Összefoglalás

A csendes könyv egy olyan szövetkönyv, amely interaktív és oktatási célú oldalakat tartalmaz, amelyekkel a gyerekek játszhatnak és tanulhatnak. A csendes könyv fejleszti a gyerekek motoros, kognitív, érzelmi és szociális készségeit, valamint erősíti a szülő-gyermek kapcsolatot. A csendes könyv egy olyan játék, amely örömet és boldogságot hoz a gyerekek és a szülők életébe.

Legújabb termékek:

 • nyuszi, róka, farkas, maci ujjbábok - erdei állatos ujjbáb
  Erdei állatok ujjbáb készítő készlet – nyuszi, farkas, róka, maci
 • Ujjbáb készlet - csináld magad
  Ujjbáb készítő készlet – kakas, tyúk, kiscsibe, egérke
 • szürke-fekete színsor koreai Soliton filctekercsek
  Koreai filctekercsek – fekete és a szürke árnyalatai
 • barna színsor koreai Soliton filctekercsek
  Koreai filclapok – barna és árnyalatai
 • zöld színsor koreai Soliton filctekercsek
  Koreai filc anyag – zöld és árnyalatai
 • kék színsor koreai Soliton filctekercsek
  Koreai filclapok, filctekercsek – kék és árnyalatai
Shopping Cart