Filc tárolása és ápolása: Shinwon filc tippek *Filceim
filctekercs koreai Shinwon filc, kemény filcek

Filc tárolása és ápolása: Tippek a koreai Shinwon filc használatához

A filc egy nagyszerű anyag, amelyből sokféle kreatív és dekoratív terméket készíthetünk. A filc különböző színekben, vastagságokban és minőségekben kapható, így mindenki megtalálhatja a számára megfelelőt. De tudod, hogyan kell tárolni és ápolni a filcet, hogy sokáig megőrizze szépségét és formáját? Ebben a cikkben bemutatjuk a koreai Shinwon divat filc előnyeit, és megosztjuk veled a legjobb tippeket a filc tárolásához és ápolásához.

Mi az a koreai Shinwon filc?

A Shinwon filc egy prémium minőségű filc, amelyet Dél-Koreában gyártanak. A Shinwon filc puha és kemény változatban is kapható, attól függően, hogy milyen célra szeretnéd használni. A puha filc alkalmas terjedelmes játékok, ékszerek, plüssfigurák, párnák és más puha tárgyak készítésére. A kemény filc (1,2 mm) Solitone márka nevű tökéletes könyvek, lapos játékok, rendszerezők, táskák, pénztárcák és más merevebb tárgyak varrásához.

A koreai Shinwon filc előnyei

A Shinwon filc számos előnnyel rendelkezik a más típusú filcekkel szemben, például:

– Egységes szerkezetű, jól tartja formáját, nem gyűrődik, nem nyúlik, nem gördül le. Ennek köszönhetően sokkal könnyebb vele dolgozni, és egy ilyen filcből készült termék sokkal tovább megőrzi eredeti megjelenését.

– Gazdag színpalettával rendelkezik, több mint 100 árnyalatban kapható. A filc csillogó vagy nyomott kivitelben is kapható, amelyek extra fényt és textúrát adnak a termékeknek.

filclapok, filctekercs koreai Shinwon filc Solitone

Hogyan tároljuk a koreai Solitone filcet?

A filcet megfelelően kell tárolni, hogy ne porosodjon be, ne fakuljon ki, és ne deformálódjon. A filc tárolásához kövesd ezeket a lépéseket:

– Tartsd a filcet zárt dobozban, szekrényben vagy fiókban, hogy ne gyűjtse össze a port és a szöszöket. Ha nincs elég helyed, akkor használhatsz műanyag zacskókat vagy fóliát is, de ügyelj arra, hogy ne legyen túl szorosan lezárva, hogy a filc lélegezni tudjon.

– Tekerj fel nagyobb darabokat, és tárold őket tekercsben, hogy helyet takaríts meg, és megőrizd a filc simaságát. A filc nem deformálódik a tekercseléstől, de ha ráncos lesz, akkor átvasalhatod.

– Rendezd el a filcet színek szerint, hogy könnyebben megtaláld a kívánt árnyalatot. Ha többféle vastagságú filced van, akkor azokat is külön csoportosítsd.

Hogyan ápoljuk a koreai Solitone divat filcet?

A filcet rendszeresen tisztítani kell, hogy megelőzzük a szennyeződést, a foltokat és a baktériumok megtelepedését. A filc ápolásához kövesd ezeket a tanácsokat:

– Tisztítsd meg a filcet puha ruhakefével vagy ragacsos hengerrel, hogy eltávolítsd róla a port és az apró törmeléket. Ha a filc sokáig meghajlítva fekszik, és ránc keletkezik rajta, akkor átvasalhatod egy vékony anyagon keresztül, alacsony hőfokon, gőz nélkül.

– Távolítsd el az apró szennyeződéseket nedves ruhával vagy szivaccsal a filcről. Ne dörzsöld erősen a filcet, mert ez roncsolhatja a szálait. Ha szükséges, használj enyhe szappant vagy mosószert is, de ügyelj arra, hogy ne maradjon nyoma a filcen.

– Ha a filc (vagy egy filcből készült termék) erősen szennyezett, akkor kézzel vagy géppel is moshatod, de csak óvatosan. Válassz langyos vagy hideg vizet, kímélő programot, és ne használj fehérítőt vagy vegytisztítást. Mosás után ne csavarjad ki a filcet, hanem töröld szárazra egy törölközővel, és szárítsd meg laposan, árnyékos helyen. Ne tedd a filcet közvetlen napfénybe vagy forró levegőbe, mert ez kifakíthatja vagy összehúzhatja.

filctekercs koreai filcek,

Mit ne tegyünk a filccel?

A filc egy érzékeny anyag, amelyet óvni kell a túlzott hőtől, nedvességtől, dörzsöléstől és vegyszerektől. A filccel kapcsolatban kerüld ezeket a dolgokat:

– Ne fehéritsd a filcet, mert ez károsíthatja a szálait, és elszíneződhet.

– Ne vegytisztítsd a filcet, mert a vegyi anyagok roncsolhatják a szerkezetét, és megváltoztathatják a színét.

– Ne öblítsd a filcet nagyon hideg vagy forró vízben, mert ez összehúzhatja vagy megnyújthatja a filcet, és elveszítheti formáját.

– Ne csavard ki a filcet, mert ez ráncosíthatja és deformálhatja a filcet, és nehezebb lesz kisimítani.

– Ne szárítsd a filcet közvetlen napfényben vagy forró levegőben, mert ez kifakíthatja vagy összehúzhatja a filcet, és elveszítheti szépségét.

– Ne vasalj a filcet textilréteg nélkül, mert a vasaló túl meleg lehet a filchez, és megégetheti vagy megolvaszthatja azt.

Remélem, hogy ez a cikk segített neked megismerni a koreai Shinwon filc előnyeit és kezelését.

 • filclap 892 melírozott szürkés koreai kemény filc
  Koreai filc anyag – 892 melírozott szürke (filclap vagy filctekercs)
 • filclap 855 királykék koreai kemény filc
  Koreai filc anyag – 855 bársonykék (filclap vagy filctekercs)
 • filclap 848 lilakoreai kemény filc
  Koreai filc anyag – 848 sötétlila (filclap vagy filctekercs)
 • filclap 823 narancssárga koreai kemény filc
  Koreai filc anyag – 823 narancssárga (filclap vagy filctekercs)
 • pasztell filclapok
  Pasztell filclapok készlet 20 x 30 cm (7 db)
 • filclapok filc színkör
  Filclapok koreai kemény filcből 9 x 10 cm (21 db)
 • koreai Shinwon filc
  Koreai “kemény” filc anyag 20 x 20 cm (21 db)
 • koreai filclapok, filc anyag
  Koreai filc anyag, filclapok 20 x 30 cm (21 db)

Blog, legutóbbi bejegyzések

Shopping Cart