Hogyan jött létre a Filceim márka? * Filceim
a Filceim márka születése -húsvéti tojások

Filceim – avagy egy márka születése!

Szeretettel köszöntünk a Filceim márka oldalán! ❤️

A kezdetek…

A varrással valamikor réges-régen még kisgimnazista koromban ismerkedtem meg a nagymamám ősrégi pedálos Singer varrógépén. Nem volt szabásmintám, csak egy mintaszoknya és az anyag, amit kinéztem a „Manyi boltban”.

Emlékeim szerint vagy három napig varrtam. De olyan lett, amit évekig hordtam, rengeteg hibával, de az enyém és nagyon büszke voltam rá.


Aztán évekkel később, mikor elkezdtem dolgozni, az első fizetéseimből egy varrógépet vettem. (Ugye mindenki emlékszik rá, hogy mit vett az első fizetéséből, hát én egy varrógépet.)


Nem tanultam iskolában varrni,

de még csak tanfolyamon se, ha nem számoljuk az általános iskolás technika órákat. (Igen, amikor még én jártam általános iskolába, akkor voltak technika órák, a lányok varrtak, horgolni és kötni tanultak.)


De kanyarodjunk vissza… Akkoriban amikor megvettem a varrógépemet jelent meg Magyarországon a Burda, én minden számot megvettem és addig-addig néztem a mintákat, amíg a Burda hasábjain megtanultam a varrást. Általában ruhákat varrtam, amikor egy-egy darab jól sikerült az mindig előre és tovább vitt. Mindig szívesen hordtam/hordom, amit alkottam.

első csendeskönyv egyik oldala a Filceim márka kezdete
Első csendes könyvem egyik oldala


Aztán néhány éve az interneten megláttam a csendes könyveket, amik nagyon-nagyon megtetszettek. Már akkor elhatároztam, hogy én is fogok ilyet készíteni.

Elkezdtem tervezgetni, gyűjtögetni a hozzávalókat: filcet, gombokat, szalagokat, gumikat, szerszámokat, – pedig már elég sok volt addig is -, de mindig kellett újabb, sőt még ma is kell. 🙂
Aztán egy nyáron megvarrtam az első könyvet, ami nagyon nagy örömet okozott. Elvarázsolt a filc, és az alkotás öröme megérintett.


Még be sem fejeztem az első könyvet, már varrás közben elhatároztam, hogy varrok egy következőt. Még szinte el se készültem a másodikkal, amikor már jött a következőnek az ötlete és persze a fejemben van már az azt követő is.
Valahogy így alakult ki a filc és az alkotás szeretete.


Először elindítottam egy facebook csoportot, majd a Filceim facebook és instagram oldalát és most ezt az oldalt.

A márka létrejöttében a legnagyobb segítségem, támogatóm a nagy lányom. A termékeket magam készítem, amelyek gyakran többféle technikával készülnek.

Gyere és nézz körül az oldalunkon!

sm -Filceim
Schneidler Margit – a Filceim brand megálmodója és alkotója

Legutóbbi bejegyzések:

Shopping Cart