Hogyan készülnek a filc táskák? *
állatos filc táskák lógnak egy fáról

Hogyan készülnek a filc táskák?

A Filceim története

Sokan kérdeztétek tőlem, hogy hogyan kezdtem el táskákat készíteni filcből, és milyen folyamatokon mennek keresztül ezek a kis állatok, mielőtt eljutnak hozzátok. Gondoltam, hogy megosztom veletek a Filceim történetét, és betekintést adok a kulisszák mögé.

A kezdetek: az állatfigurák kivágása

Már gyerekkorom óta szerettem az állatokat és a kézimunkát. Anyukám tanított meg varrni, horgolni és kötni. Mindig kísérleteztem különböző anyagokkal és formákkal. Amikor felnőttem, megtanultam varrógéppel varrni és elkezdtem saját ruhákat készíteni. De valami hiányzott. Hiányzott az a játékosság és kreativitás, amit gyerekkoromban éreztem.

Egy nap, miközben sétáltam az utcán, megláttam egy boltot, ahol filc anyagokat árultak. Megfogott a színek és a textúrák sokfélesége. Bementem a boltba, és vettem néhány filc lapot. Otthon elővettem a varrógépemet, és elkezdtem kivágni belőlük állatfigurákat. Először csak egyszerűeket: köröket, háromszögeket, oválisokat. Aztán egyre bonyolultabbakat: cicákat, kutyákat, nyuszikat. Végül olyanokat is, amiket csak a képzeletemben láttam: unikornisokat, sárkányokat, sellőket.

Nagyon élveztem ezt a folyamatot. Úgy éreztem, hogy újra gyerek vagyok, aki meséket alkot. Aztán rájöttem, hogy ezeket az állatokat nem akarom magamnak megtartani. Szeretném megosztani őket másokkal is. Szeretném, hogy mások is élvezzék őket, szeressék őket és vigyázzanak rájuk.

Az ötlet: táskák készítése filcből

Ekkor jött az ötlet, hogy filcből készítsek táskákat. Úgy gondoltam, hogy ez egy jó módja annak, hogy hasznosítsam ezeket az állatokat, és örömet szerezzek vele másoknak is. A táskák nem csak aranyosak és vidámak, hanem prémium minőségűek és praktikusak is. A táskákhoz használt filc anyag színtartó és nem bolyhosodik. A táskák belseje pamutvászonnal van bélelve, ami megvédi a benne lévő dolgokat és sokkal elegánsabbá teszi a táskákat. A táskák mágnes zárral záródnak, így biztonságosan tárolható benne a pénztárca, a telefon vagy más személyes holmi.

táskák filcből

A minőség: a filc anyag és a pamutvászon bélelés

Ez a filc anyag egy olyan textil anyag, amipoliészterből készül. A filc előnye, hogy nem szövött, hanem préselt, így nem foszlik szét. A filc merev, de mégis kellemes tapintású. Könnyen alakítható és színezhető, így sokféle formát és színt lehet belőle készíteni.

A pamutvászon egy olyan szövött anyag, ami pamutból készül. A pamutvászon előnye, hogy erős, sima és légáteresztő. A pamutvászon megvédi a benne lévő dolgokat a sérülésektől és a szennyeződésektől. A pamutvászon könnyen mosható és vasalható, így hosszú ideig megőrzi a szépségét.

A méret: nagyobbak és kisebbek

A táskák mérete változó: mindegyik kisalakú mégis vannak köztük nagyobbak és kisebbek is. A nagyobbak alkalmasak arra, egy kisebb alakú könyv is elférjen benne. A kisebbek pedig tökéletesek arra, hogy csak a legszükségesebb dolgokat vigyük magunkkal.

A nagyobb táskák mérete általában 18 x 19 cm, a kisebbeké pedig 15 x 13 cm. Természetesen ezek az értékek csak tájékoztató jellegűek, mert minden táska egyedi, és a formájától függően eltérhetnek.

táskák filcből

A dizájn: egyedi és vidám állatok

A táskák dizájnja egyedi és vidám. Mindenféle állatot formázok belőlük: cicákat, kacsát, nyuszit, rókát, unikornisokat, sárkányt, macit, farkast, baglyot és még más is tervben van. Minden állatnak megvan a maga stílusa és színe. Néhányuk egyszerű és letisztult, mások pedig részletgazdag és színpompás. De mind közös bennük, hogy mosolyt csalnak az arcunkra.

A táskák között megtalálhatod a kedvenc állatodat vagy akár olyat is, amit még soha nem láttál. Vagy ha van egy saját ötleted vagy kívánságod, akkor azt is megvalósíthatom neked. Csak írj nekem egy üzenetet, és megbeszéljük a részleteket.

A címke: a Filceim név

A táskák oldalánál egy címke van, amire a “Filceim” név van írva. Ez a név azt jelenti, hogy ezek a táskák kézzel készültek, egyedi és prémium minőségű termékek. Nem tömegtermékek, hanem személyes alkotások.

A weboldal: megtekinthető és megrendelhető filc táskák

A Filceim weboldalán megtekintheted és meg is rendelheted ezeket a filcből készült táskákat. Ha most megrendelsz egyet, néhány napon belül nálad lehet és 14 napos pénzvisszafizetési garanciát kapsz. De siess, mert a készlet korlátozott! Ha ezek a darabok elfogynak várnod kell amíg a megrendelés elkészül.

Állati táskák:

 • kacsás táska
  12 900 Ft
 • nyuszis táska
  12 900 Ft
 • rókás táska
  12 900 Ft
 • sárkányos táska
  12 900 Ft
 • unikornisos táska
  12 900 Ft
 • cuki cicás táska
  12 900 Ft
 • cicás táska
  12 900 Ft
 • baglyos táska
  12 900 Ft
 • farkasos táska
  12 900 Ft
 • macis táska
  12 900 Ft

Legutóbbi bejegyzések:

Shopping Cart